Ondernemen in het stadje tussen de polders

Op zoek naar de ideale omgeving voor je nieuwe zaak in de regio Amsterdam? Ontdek alle mogelijkheden in Purmerend, het stadje tussen de polders. Onze kenmerkende binnenstad is dé plek bij uitstek waar je succesvol en met plezier onderneemt.

Meer inwoners, meer kansen

In 1950 telde Purmerend nog maar 7000 inwoners. Sindsdien is onze stad hard gegroeid, voornamelijk vanuit Amsterdam waar elke nieuwe trend op het gebied van retail, horeca en leisure vroeg zichtbaar is. De komende jaren doorbreekt Purmerend de inwonersgrens van 100.000 inwoners en volgens de voorspellingen is de rek is er nog lang niet uit. Het is de voorspelbare groei die Purmerend uiterst aantrekkelijk maakt om te ondernemen.

Purmerend ligt vlakbij Amsterdam tegelijkertijd centraal in de regio Zaanstreek-Waterland. Het polderrijke landschap dat bekend staat om haar streekproducten en werelderfgoed. Door haar ligging blijkt Purmerend een magneet voor jonge gezinnen die ruimte zoeken. Ze zijn in de Randstad opgegroeid met vernieuwing en diversiteit. Speel je als ondernemer in op dat waar ze aan gewend zijn, dan gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open. Dat is goed voor je business, goed voor de binnenstad en goed voor Purmerend.

Meer weten over de groei van onze stad? Feiten en cijfers vind je op de pagina Groei.

Lang leve de binnenstad

Maak een wandeling door het hart van Purmerend, de huiskamer van ‘t stadje waar mensen samenkomen vanuit de hele regio. Hier ontmoeten bezoekers elkaar tijdens speciale seizoensevenementen, modeshows en andere activiteiten die enthousiaste ondernemers in de binnenstad organiseren. Het is hier altijd gezellig druk, en dat koesteren we. Dat deze ontmoetingsplek bruist en zich telkens weer weet te vernieuwen, is in het belang van ons allemaal. De aandacht die dit structureel vergt, organiseren we via het programma voor de Binnenstad en de Gouden Cirkel. De Gouden Cirkel is een groep van ondernemers, de gemeente en vastgoedeigenaren. Samen spotten ze kansen en zetten ze zich in voor een gezond ondernemersklimaat en de toekomst van de binnenstad.

Is het een match?

Wil je onderzoeken hoe het is om te ondernemen in het stadje tussen de polders? Corneel Jonker is de onafhankelijk Matchmaker die je wegwijs kan maken. Hij helpt je met een eerlijk verhaal.