Purmerend is verbonden met de regio

Purmerend ligt als een schakel tussen stedelijke pracht en landelijke charme; op steenworp afstand van het drukke Amsterdam én centraal in de rustieke Zaanstreek-Waterland regio. Als ondernemer sta je in verbinding met een brede klantenkring - variërend van lokale inwoners tot regionale bezoekers en toeristen. Dat is niet toevallig ontstaan.

Vijf kernpunten voor succes

Binnen de regio is Purmerend een plek waar mensen graag naartoe gaan om te winkelen of een dagje uit te gaan. Wil je weten wat dit betekent voor het centrum van Purmerend en de winkeliers? Het staat beschreven in ons ‘Programma Binnenstad’ waarin onder andere de volgende vijf doelen worden uitgelicht. Succesvol ondernemen vraagt om een goed idee, een onderscheidend product en presentatie en natuurlijk klanten die blijven terugkomen. Als je begrijpt waar de regio naartoe gaat én dat de trend van lokaal aanbod een blijvertje is, dan kun je daar als ondernemer op inspelen. En een stevige basis leggen voor lange termijnsucces.

1. Diversiteit in aanbod

In het centrum van Purmerend kun je van alles kopen, van je gewone dagelijkse boodschappen tot speciale lifestyle producten. Toch kan het aanbod nog verrassender en onderscheidender. Dit is een mooie kans voor ondernemers die iets bijzonders zoals een boutique shop willen starten.

Mevrouw wijzend naar een artikel in de wereldwinkel

2. Centrumversterking

Het gezellige Purmerend biedt de perfecte compacte omgeving waar je alles terugvindt. Wil je shoppen? Elkaar ontmoeten? Naar een theatervoorstelling gaan? Lekker uit eten? Een terrasje pakken? Het centrum Purmerend is de ideale bestemming in de regio, en dat willen we blijven.

3. Van klein naar groots

Al sinds de vroege middeleeuwen is Purmerend een regionaal centrum voor handel en ondernemerschap. Was het lang een marktstad, is het sinds de jaren ‘60 een groeistad waarin we ruimte maken om te ondernemen, te werken en te wonen. De groei wordt aangewakkerd met ambities, innovatiekracht en een kenmerkende mentaliteit: lef zonder grootspraak, minder praten en meer doen. De groeicijfers onderstrepen dat.

4. Trotse streekproducten

Zaanstreek-Waterland staat bekend om heerlijke lokale producten. Neem de bekende Volendammer vis, Beemsterkaas en lekkernijen zoals Zaanse mosterd, mayonaise en pickles. In lijn met de regionale visie biedt Purmerend alle ruimte aan ondernemers die onze trotse producten in de schijnwerpers willen zetten en daarmee tegelijkertijd inspelen op de groeiende trend van duurzaam lokaal consumeren.

5. Toeristische beleving

De regio Zaanstreek-Waterland ademt toeristische potentie, van historische dorpen en steden, polder-gebieden tot moderne architectuur. De synergie tussenwinkelgebieden en toeristische trekpleisters biedt unieke kansen. Door de totaalervaring voor bezoekers te versterken, creëren we in Purmerend een aantrekkelijke omgeving voor zowel lokale bewoners als toerist.

Wat is de kern van jouw zaak?

Als je wilt floreren en groeien, dan is Purmerend met haar bijzondere ligging in Zaanstreek-Waterland dé plek om je te vestigen. Voel je de kracht van de regio, dan zie je eindeloze mogelijkheden die het met zich meebrengt. Wil je daar meer over weten, neem dan contact op met Inge Reijmer.