Groei

Groei staat centraal. Want het is de constante groei van Purmerend die jou en je zaak helpt groeien in onze binnenstad. Maar wat is de betekenis van groei? En voor wie? En hoe lang kun je daarmee doorgaan? Voor ons betekent groei dat we ons aanpassen, en er alles aan doen om relevant te blijven in een wereld die in rap tempo om ons heen verandert. 

Wethouder Mario Hegger in een stoel in het stadhuis

Mario Hegger
Wethouder Economie

Wethouder Pascal Verkroost aan een tafel in het stadhuis

Pascal Verkroost
Wethouder Binnenstad

In de vroege middeleeuwen verwierf het in 1210 gestichte Purmerend marktrechten. Onze marktstad werd in 1966 aangewezen als groeikern om de bevolkingsdruk in Amsterdam te verlichten. Sindsdien hebben we te maken met versnelde groei. Vandaag is Purmerend de hoofdstad van Waterland, een centrale plek waar steeds meer bezoekers en inwoners naartoe bewegen. Zo worden er de komende jaren ruim 10.000 extra woningen gerealiseerd waar ook in de binnenstad ruimte voor moet worden gemaakt.

Groei vraagt om regie. Het betekent werken aan evenwicht, waarbij je steeds belangen in balans brengt. Dat lukt goed in ons stadje tussen de polders waar inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren, maatschappelijke instellingen en de gemeente samen optrekken.

Als ondernemer die een locatie voor een nieuwe zaak zoekt, sta je voor een belangrijke keuze en grote investering. Je gaat voor lange termijn succes en niets minder. Veel is afhankelijk van jezelf en van je idee. Maar een stad met een toekomstvisie die zich gezond door ontwikkelt, biedt vruchtbare grond om jouw ambities waar te maken.

De website vertelt het eerlijke verhaal en wil de juiste ondernemer met de juiste mindset en het juiste idee naar de juiste plek in de binnenstad begeleiden. Of we bij elkaar passen, dat moet je goed onderzoeken. De eerste stap, die is snel gezet. Bezoek onze binnenstad, de huiskamer van Purmerend. Je voelt het vanzelf.

Hartelijk welkom!