Beautyinstituut gespecialiseerd in de donkere huid

Le Tres Chique Beauty Nails & Hair Institute

Wie de afgelopen tijd over de Gedempte Singelgracht heeft gelopen, kan het niet ontgaan zijn. Op nummer 27 vind je hier sinds begin dit jaar Le Tres Chique Beauty Nails & Hair Institute. Dit beautyinstituut is namelijk niet alleen een salon die er prachtig uitziet, maar nog veel meer dan dat. Eigenaresse Hellen vertelt er vol passie over.

Specialisme

"Ik ben gespecialiseerd in de donkere huid, omdat ik zelf heb ervaren dat hier tot nu toe weinig aandacht voor is in de beautyindustrie. Naast de behandelingen die je bij mij kunt boeken, heb ik ook een eigen verzorgingslijn ontwikkeld voor de donkere huid, namelijk LTC Gloww Cosmetics. Daarnaast leid ik op deze plek ook mensen op. Ik heb nu toevallig 4 leerlingen vanuit het ROC die delen van hun opleiding tot schoonheidsspecialist hier bij mij volgen. Ik vind het belangrijk om dit te doen. Kinderen van vandaag zijn de toekomst van morgen."

"Het voelt voor mij echt als mijn passie om anderen te helpen."

Stichting

Naast het schoonheidsaspect, is het ook Hellen's passie om mensen te motiveren en verder te helpen. Daarom heeft ze ook een stichting opgericht. "Ik vind het belangrijk om te laten zien dat je met passie en motivatie een heel eind komt. Het werd mij ook niet in de schoot geworpen, maar kijk eens waar ik nu sta. Daarom leid ik niet alleen mensen op, maar help ik bijvoorbeeld ook (jonge) moeders die even niet lekker in hun vel zitten om samen op zoek te gaan waar ze (weer) blij van worden. Want als een moeder niet lekker in haar vel zit, loopt het thuis vaak ook wat minder soepel. Ik vergelijk het vaak met een auto. Als daar de motor van stuk is, kan de auto toch ook niet rijden?"

Helen is moeder van 4 kinderen en heeft inmiddels 3 kleinkinderen. "Ik ben al zo'n 30 jaar ondernemer. Tuurlijk dacht ik in zware tijden dan wel eens 'waarom stop ik er niet gewoon mee?', maar opgeven zit niet in mijn bloed. Ik ben altijd blijven knokken. Het voelt voor mij als echt mijn passie om anderen te helpen."

Kom je ook naar Purmerend?

Heb je er al eens over nagedacht om je eigen onderneming in Purmerend te starten? 
Of misschien ben je op zoek naar een nieuwe locatie voor je bestaande bedrijf? Waarom kom je niet een keer gezellig langs? Dan geven we je een uitgebreide rondleiding én toelichting.